Forfølgelse av Ahmadiyya muslimer i Pakistan

12.12.2016: En illsint mobb på rundt 1000 mennesker vandaliserte vår moske i Chakwal tilhørende Punjab provins
 
I dagens opptøyer ble det utført hærverk tillegg til at menighetens medlemmer ble truet med livet til døden. Det ble i tillegg stiftet brann. Og minst en Ahmadiyya muslim, som var til stede inne i moskeen, gikk bort som følge av hjertestans i opptøyene. 
 
Media i Pakistan har dekket hendelsen på følgende måte:

Norge, Oslo, 07.12.2016: 16 bevæpnede politimenn og 12 polititjenestemenn i sivile klær raidet campus ved hovedkvarteret i Pakistan med makt. De kom i tre politibiler, var bevæpnet og hadde dekket ansiktet uten at de hadde arrestordre. Det ble utført utøvelse av fysisk vold fra politiet sin side og eiendeler ble konfiskert.

Politiet har opprettet sak mot ni Ahmadiyya muslimer derav fire som er arrestert og resten som var involvert i trykkeriet. Malik Sabah ul Zaffar, Amir Ahmad Fahim, som begge er imamer og en resepsjonist ved navnet Zahid Mahmood Majeed er noen blant disse.

Saken er opprettet med hjemmel i anti-Ahmadiyya lov PPC 298A-B-C i tillegg til at enkelte deler av Anti-terrorisme loven 9-II (w) er også brukt.

Det informeres at CTD er den samme avdelingen som raidet den eneste bokhandelen i Rabwah (Chenab Nagar) fjor og lyktes i å sikre åtte års fengsel for en 80-årig eier, Mr. Abdul Shukoor, som fortsatt sitter i fengsel.

Pakistansk media har til nå skrevet to artikler om denne hendelsen:

http://tribune.com.pk/story/1255832/ctd-raids-headquarters-ahmadis-rabwa/

http://www.dawn.com/news/1300860/ahmedi-community-linked-literature-seized-printing-press-sealed

Forfølgelse av Ahmadiyya muslimer i Algerie

Norge, Oslo, 07. Desember 2016:Det hele forverret seg i juni i år når den Ahmadiyya muslimske menigheten i underkant av sine 3000 medlemmer i Algerie hadde startet å bygge sitt samlingssenter for medlemmer i byen Blida. Senteret ble satt på is og nedlagt av myndighetene. I tillegg ble alle Ahmadiyya muslimer på stedet arrestert. All menighetens post, dokumenter, utstyr og eiendeler ble konfiskert. Nylig ble seks Ahmadiyya muslimer arrestert mens de utførte fredagspreken. Departementet for religion (Ministry of Religious Affairs) har videre lansert en kampanje gjennom media for å mislede befolkningen mot Ahmadiyya muslimer for å spre hat og agitasjon mot dem. I tillegg legges det også press på regjeringen internt for å forby den Ahmadiyya muslimske menigheten gjennom loven. Menighetens medlemmer er under kontinuerlig overvåking samt ilagt en fengselsdom i tillegg til bøter for 20 av medlemmene. I det store og hele lever Ahmadiyya muslimene i Algerie nå under konstant frykt og uro. Deres eiendom blir plyndret og inndratt. De blir arrestert uten noen grunn, forfulgt, trakassert og behandlet brutalt. Forfølgelsen av Ahmadiyya muslimer er ikke bare begrenset til religion, men til alle aspekter av livet inkludert familie, arbeid, skolegang og utdannelse samt generell bevegelse i samfunnet.

Begge disse hendelsene må tas på alvor fordi både Pakistan og Algerie bryter med grunnleggende menneskerettigheter for religionsfrihet. Og AMJ Norge har på grunnlag av ovenstående informasjon derfor oppfordret de nødvendige instanser i Norge om å sette dette problemet på dagsorden så fort som mulig med myndighetene i respektive land.

Dessverre er det et paradoks at Ahmadiyya muslimene blir behandlet slikt, selv om de er lovlydige statsborgere av Algerie og Pakistan samt fredfulle mennesker som tilhører en fredfull internasjonal menighet med røtter i mer enn 200 land. Vårt motto er:” Kjærlighet til alle, ikke hat mot noen”.

Mer kunnskap og inter-religiøs dialog

AMJ Norge holdt sitt 34. årskonferanse på Furuset moské (Baitun Nasr); Nordens største moské den 17. og 18. september 2016 der over tusen mennesker var samlet. Vårt innspill til regjeringen og politikere er at mer interreligiøs dialog og kunnskap er veien å gå for å skape et samfunn fylt med fred og kjærlighet hvor ulike mennesker lever sammen i respekt.

Norge, Oslo, 19. september 2016: AMJ Norge hadde storbesøk under sin 34. årskonferanse der menigheten holdt dialogmøter med flere prominente gjester deriblant statsråd Jan Tore Sanner; Kommunal og Moderniseringsminister, Bård Folke Fredriksen; statssekretær i Kulturdepartementet, Kristin Vinje, stortingsrepresentant for Oslo Høyre og medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og Anders Tyvand; stortingsrepresentant for Vestfold KrF og medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. I tillegg fikk vi gledelig besøk fra byrådsleder i Oslo; Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet og Gunvor Eldegard; som er stortingsrepresentant for Akershus Arbeiderpartiet og medlem av Kontroll og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Statsråd Jan Tore Sanner; Kommunal og moderniseringsminister fra Høyre takket for invitasjonen og påpekte i sitt innlegg viktigheten av dialog, bygge tillit, bekjempelse mot diskriminering og religiøs forfølgelse. Statsråden sa videre at Ahmadiyyamuslimene gjør en viktig jobb for inkludering.


Byrådsleder i Oslo; Raymond Johansen uttrykte glede over å være hos oss og at han er veldig stolt av å ha Baitun Nasr moskeen; Nordens største moske på Furuset i nabolaget som er et landemerke. Han er imponert over dugnadsånden og at menigheten er inkluderende når det gjelder lokalsamfunnet. Og det å snakke om et budskap om fred, forsoning og kjærlighet er utrolig viktig.


Statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet takket for invitasjonen på årskonferansen. Statssekretæren mente at det viktigste er at vi respekterer hverandre uansett tro. Vi mennesker er forskjellige, men er først og fremst mennesker. Og det var derfor han valgte å trekke frem den norske Kongens tale. Respekt er det avgjørende.
Stortingsrepresentanten Kristin Vinje i Oslo Høyre og medlem i i Kirke, utdannings og forskningskomiteen takket for invitasjon til å komme på årskonferansen. Hun syntes at det var et flott arrangement og menigheten er åpne og tydelige på at de jobber for fred og kjærlighet.


Stortingsrepresentant Anders Tyvand fra Kristelig Folkeparti takket for invitasjon til årskonferansen. Han påpekte betydning av at religion fortsatt har en plass i dagens samfunn og at det er viktig med arena for inter-religiøs dialog. Flere burde våge å besøke Guds hus.

I tillegg til hilsener, foredrag og utstilling så holdt vi en spesiell samling for pressen for å diskutere den stadig økende kløften mellom muslimer og storsamfunnet. Her tok vi opp behovet for reformasjon blant muslimer i en stadig farligere verden ut ifra hva islam sier om integrering / innpassing av muslimer i samfunnet. Det er helt nødvendig at religion også kommer på banen med sine løsninger knyttet til disse utfordringene siden så mange mennesker i verden har tilhørighet til en eller annen tro.

 

Pressekontakt: Mahmood Ahmad

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: +47 977 67 606

AMJ Norge

(Ahmadiyya Muslim Jama’at)

Søren Bulls vei 1

1051 Oslo

Velkommen til åpen dag

hver 3. tirsdag i måneden
kl. 18 20

adr. Søren Bulls vei 1, Oslo
tlf. 954 66 383

RadioIslam

FM 107.7

Fleste dager: kl.18-20
Torsdager: kl.18-19

Mer informasjon på:

facebook bw youtube bw  

BETINGELSER FOR BAIYAT (OPPTAGELSE)

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo