Islam Ahmadiyya

Ahmadiyya-bevegelsen i Islam er et verdensomspennende fellesskap som ble grunnlagt i 1889. Grunnleggeren, Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad fra Qadian i India; hevdet å være den utlovede Reformator hvis komme var ventet under forskjellige navn og titler av tilhengere av forskjellige religioner. Under guddommelig veiledning fremla han en revolusjonerende redegjørelse om at det kun ville komme én slik reformator, hvis oppdrag til syvende og sist ville være å forene menneskeheten under en universell religion. Han hevdet videre at denne reformatoren ikke ville fremstå som en uavhengig skikkelse men være underordnet Islams hellige profet Muhammad Mustafa (Allahs fred og velsignelser være med ham). Hans komme, hevdet Ahmad, ville til slutt frembringe en gylden tidsalder for en universell religion som menneskeheten i uminnelige tider hadde drømt og lengtet etter.

 

Den Utlovende Messias

ahmad

”Jeg er lyset i denne mørke tid, den som følger meg vil bli frelst fra de feller og snarer som djevelen legger ut for å fange de som kjemper i mørket. Han (Gud) har sendt meg for at jeg skal lede verden, vennlig og i fred, til den ene sanne Gud, og for å gjenskape islams moralske kvaliteter. Og jeg er blitt skjenket himmelske tegn for å tilfredsstille de som søker sannheten.”
Mirza Ghulam Ahmad, Den Utlovende Messias og Imam Mahdi

Les mer …

Islams Ahmadiyya Bevegelse

Fornyelsen av Islam, som er profetert til å samle menneskeheten ved de senere dager

Les mer …

Khilafats 100 års jubileum (1908-2008)

Den 27. mai 2008 feiret ahmadi-muslimene verden over hundreårsdagen for opprettelsen av institusjonen "Khalifat-ul-Masih"

Se www.khilafat.com for mer info om institusjonen khilafat

 

Les mer …

Hadhrat Mirza Masroor Ahmad

Den femte Kalifen etter den Utlovende Messias.

Les mer …

Utvalgte skrifter - Utlovende Messias

Andre religioner og deres hellige grunnleggere

Et av prinsippene som former grunnlaget for min tro, refererer til de etablerte religionene i verden. Disse religionene har blitt møtt med bred aksept i forskjellige regioner av jorden. De har ervervet seg et omfang i alder og oppnådd et stadium av modenhet. Gud har informert meg, at ingen av disse religionene var falske ved sin opprinnelse og ingen av profetene var falske. (Roohani Khazain bind 12, s. 256, Tohfa Qaisariya s. 4).

Les mer …

Betingelser for innvielse i AMJ

Av Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad fra Qadian (Den Utlovede Messias og Imam Mahdi)

Les mer …

Hvorfor er jeg ahmadi?

Vår kjære Hudooraba sitt ønske er at enhver ahmadi skal være helt klar over `hvorfor de er ahmadi` og `hva den Utlovde Messiasas hevder`.

Dette er noe som må bli forstått fra en veldig ung alder og noe som alle må være innprentet i oss alle, noe vi bør være stolte av.

 1. Hvorfor er jeg ahmadi? – Introduksjon
 2. Ikke rett dere bare etter deres forfedre
 3. Påstandene til den Utlovde Messias
 4. Viktigheten med å forstå hvorfor du er en ahmadi
 5. Rollen til Imam Mahdi
 6. Den Utlovede Messias sin rolle
 7. Hvorfor har ikke den Utlovde Messias blitt akseptert?

 8. Ahmadiyyat - ikke en ny religion
 9. Viktige forskjeller
 10. Kan en profet fortsatt komme?
 11. Hadhrat Mirza Ghulam Ahmads tidslinje

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo