Ikke rett dere bare etter deres forfedre

De fleste av ungdommene våre er ahmadier fordi foreldrene er ahmadier. Men er det virkelig nok? Bør en ikke stille spørsmål ved dette?

Den Hellige Koranen sier: 

”Og når det sies til dem: Følg det som Allah har åpenbart! Sier de: Nei, vi følger det vi fant våre fedre opptatt av. –Hva! Selv om deres fedre intet forstod og ikke var rettledet?”

                       Den Ærverdige Koranen, Kapittel 2 vers 171

 

Noen muslimer er konvertitter og deres foreldre er ikke muslimer, men Alhamdulillah, Allah har ledet dem til islam. Burde de ha avvist islam siden deres foreldre var kristne, jøder etc?

Her er svaret – Nei, du er selv ansvarlig for din egen vei og handlinger i dette livet. Det er viktig at du undersøker slik at du kan bekrefte at du er på den rette vei. Dine foreldre har valgt sin vei, men det var deres valg. De har prøvd så godt de kan å hjelpe dere til å følge den veien, ettersom de trodde dette var den beste veien for dere. Men det kommer et punkt i livet ditt når du må stille spørsmål og forsikre deg om dette virkelig er den rette vei, og at du ikke har blir villedet. 

Alhamdulillah, Islam har alle svarene og skal være i stand til å tilfredsstille alle spørsmålene dine. Hvis du ikke stiller spørsmål, hvordan vil du bli sterk i din tro? Det vil bare være tomme ord basert på deres foreldres avgjørelse, ikke deres egen. Dette kan lede til at du blir svak i din tro, som igjen kan føre til at du kan lett bli villedet.

Ikke la deg bli villedet, strev for å finne sannheten. Still spørsmål og søk, da vil du finne den rette vei. Forstå viktigheten av å være muslim, av å følge en religion og av å underkaste seg Allah. Dette er noe du skylder deg selv, tross alt er det du selv som må stå overfor konsekvensene av dine handlinger. Derfor bør du lese og sette deg riktig inn i hva den Utlovde Messias, fred være med han, hevder. Dette vil gi deg indre styrke til å riktig underkaste seg Allah og bli en ekte muslim.

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo