Den Utlovde Messias sin rolle

Hva er den Utlovde Messias, fred være med han, sin rolle? Messias er tittel gitt til Hadhrat Isa (Jesus), fred være med han. Både den Hellige Profeten, Allahs fred og velsignelser være med han, og Hadhrat Isa, fred være med han, informerte oss om Messias sin komme i den siste tiden. Jesus, fred være med han profeterte at Messias sin komme ville skje ”etter gjenopprettelse av alt” Apostlenes gjerninger (3:19), som betyr etter Islams komme, som var ”gjenopprettelse av alt”. Den Ærverdige Koranen er selvfølgelig veldig tydelig på at Jesus, fred være med han, har gått bort, som alle andre av Allahs skapninger. Dermed forstår vi at Hadhrat Isa, fred være med han, av ”den siste tiden” er forskjellig fra Hadrat Isa som kom for Israelittene. Det vil derfor være en ”åndelig tilbakekomst” ikke en ”fysisk tilbakekomst”.

Alle religioner har faktisk informert sine tilhengere om en persons komme i den siste tiden. Siden islam har kommet som den beste og den siste religionen av alle de tidligere religionene som Allah har sendt, må og den ”utlovde reformatoren” være en muslim. På denne måten hevdet Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad, fred være med han, at han er den utlovde reformatoren. Uansett hvilken religion en person følger, venter de på en persons komme, og Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad, fred være med han, hevder å være denne personen. Han hevdet å være Allahs profet, og dermed oppfyller han alle kriteriene for å være en sann profet, foreskrevet i de respektive Hellige Skriftene (f. eks. den Ærverdige Koranen, den Hellige Bibelen), og de bør akseptere det han hevder. Siden han er muslim, betyr det at alle må akseptere islam og da vil alle tilhengere av de forskjellige religionene konvertere til Islam. Det er slik vi forstår at islam vil ”seire over alle religioner.” (Kapittel 61, vers 10).

For å oppsummere , Imam Mahdi sin oppgave er forene alle muslimer og lede dem tilbake til islams sanne lære. Som den Utlovde Messias skal han forene alle religioner og føre dem til bare en religion – islam. Dette er hva Allah vil og derfor sendte han Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad, fred være med han, og fortalte ham at han var Imam Mahdi og den Utlovde Messias.             

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo