Ahmadiyyat – ikke en ny religion

Ahmadiyyat er ikke en ny religion, men en sekt innen islam som ble etablert i 1889 av Mirza Ghulam Ahmad,fred være med han, (1835-1908) fra Qadian, i India.

Hans hevdelser var basert på guddommelig åpenbaring. Han hevdet å være den samme Utlovede Messias og Imam Al-Mahdi som den Ærverdige Profeten Muhammad Mustafa, Allahs fred og velsignelser være med han, hadde forutsagt.

Ahmadiyyat er en legemliggjørelse av det sanne islam i dets originale og opprinnelig form. Den søker å forene menneskeheten med dens Skaper og etablere fred i verden. Millioner av mennesker fra de fleste land i verden har til nå blitt tilhengere av Ahmadiyyat og antallet øker for hver dag.

Etter Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad, fred være med han, sin død i 1908, ble han etterfulgt av Khulafa (flertall av Khalifa). Tittelen til overhodet for den verdensomspennende menigheten er ”Khalifatul Masih”, med andre ord ”Etterfølger av Den utlovde Messias”. Han er valgt av en valgkomité som består av eldre fra menigheten som har tjenestegjort for menigheten på høyt nivå. Men ifølge den Ærverdige Koranen er det Allah selv som utnevner Khalifen. Dette gjør Han ved å gjøre velgernes hjerter tilbøyelig mot den personen Han mener er best egnet til å overta dette byrdefulle ansvaret.

Den nåværende khalifen er Hadhrat Mirza Masroor Ahmad som er oldebarnet til Mirza Ghulam Ahmad, fred være med han. Han er den femte etterfølgeren og er bosatt i London.

Det internasjonale administrative hovedkvarteret til menigheten er i Rabwah i Pakistan, mens Qadian som ligger i India hvor bevegelsen ble stiftet, fortsetter å være det evige åndelige senter etter Mekka og Medina.  

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo