Viktige forskjeller

En viktig forskjell mellom ahmadi-muslimer og andre muslimer er tolkningen og betydningen av ordene ‘Khatamun Nabiyyeen’, som er unike beskrivelser for den Ærverdige Profetensaw, nevnt i den Ærverdige Koranen,  kapittel 33, vers 41. Både ahmadi-muslimer og andre muslimer mener at den Ærverdige Profetensaw er ‘Khatamun Nabiyyeen’, men de er uenige i tolkningen av uttrykket. Vi vil diskutere i detaljer dette senere.

Dette uttrykket betyr bokstavelige ”Profetenes Segl”. Den Ærverdige grunnleggeren av Ahmadiyya Muslim Jamaat beskrev troen til ahmadi-muslimer slik:

”Min tro som jeg holder fast ved i dette livet, og med Allahs velsignelser, som jeg skal gå bort fra denne verdenen med, er at Muhammad Mustafasaw er ‘Khatamun Nabiyyeen’ og den beste blant budbringerne.” - (Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad -Izala Auham s137) 

 

”… Han var ikke ”Khatamul Ambiya” på den måten at ingen velsignelser vil heretter bli gitt noen. Han er ”Khatamul Ambiya” på den måten at ingen kan oppnå velsignelse uten hans segl. Og for hans ”Ummah”(hans tilhengere), vil dørene for samtaler mellom Gud den Allmektige fortsatt være åpne til dommens dag. De vil aldri bli lukket. Ingen annen profet innehar ”seglet”. Det er bare den som innehar seglet som kan tilby profetdømme. Og det er selvfølgelig nødvendig at en også er ”Ummati”(Blant muslimsk ummah og tilhenger av den Ærverdige Profeten). - (Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad -Haqeeqatul-Wahy s. 27)

 

“Jeg hevder at den åndelige innflytelsen av evig profetdømme av den Ærverdige Profetensaw har brakt fram den Utlovde Messias etter tretten hundre år, fra sin egen ummah og med inntrykk av det samme seglet han var skjenket.” - (Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad -Al-Hakam 10.Juni, 1905)

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo