Kan en profet fortsatt komme?

Den hellige grunnleggeren av Ahmadiyya Muslim Jamaat forklarte troen til ahmadier vedrørende hvorvidt profeter fremdeles kan komme:

”Hvis det blir spurt om den Ærverdige Profetensaw er khatamun nabiyyeen, om hvordan en profet fortsatt kan komme etter ham. Svaret er uten tvil at ingen ny eller gammel profet kan komme etter den Ærverdige Profetensaw, da dere mener at Jesusas , som en profet, vil komme i den siste tiden. Deres doktrine er at vil Jesusas vil fortsette å være profet og mottaker av guddommelig åpenbaringer i 40 år, en periode som er mye lengre enn profetdømmet  til den Ærverdige Profetensaw. Slik doktrine er uten tvil syndig og dens usannhet er vitnet av hadith: ”Det vil ikke være noen profet etter meg”.

 

Jeg er fullstendig imot alle slike doktriner og har fast tro på verset: ”… men han er Allahs sendebud og Profetenes segl …”(33:41).

 

Dette verset inneholder en profeti som våre motstandere ikke er oppmerksom på. Etter den Ærverdige Profetensaw, er alle dører for profetdømmer lukket og nå er det ikke mulig for en hindu, jøde, kristen eller bare en vanlig muslim til å bruke ordet profet om seg selv.

 

Alle vinduer for profetdømme er nå lukket unntatt vinduet for fullstendig lydighet til den Ærverdige Profeten. Dermed kan den som nærmer seg Gud gjennom dette vinduet ha på seg samme kappen som gjenspeiler profetdømme, som er kappen til Muhammads profetdømme. Et slik profetdømme er verken forskjellig eller atskillelig fra den Ærverdige Profetens profetdømme, ettersom han ikke erklærer den til å være hans egen rett, men mottar alt fra den Ærverdige Profetens fontene. Ikke for ham selv men for den Ærverdige Profetens ære…

 

Derfor er ikke konseptet om khatamun nabiyyeen i strid med min advent. Men den vil sannelig være i strid med Jesusas sin advent for andre gang.”

 

Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad – Ek Ghalti Ka Izalah (oversatt til norsk som ”En misforståelse fjernet”)

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo