Utvalgte skrifter - Utlovende Messias

Andre religioner og deres hellige grunnleggere

Et av prinsippene som former grunnlaget for min tro, refererer til de etablerte religionene i verden. Disse religionene har blitt møtt med bred aksept i forskjellige regioner av jorden. De har ervervet seg et omfang i alder og oppnådd et stadium av modenhet. Gud har informert meg, at ingen av disse religionene var falske ved sin opprinnelse og ingen av profetene var falske. (Roohani Khazain bind 12, s. 256, Tohfa Qaisariya s. 4).

Å holde fast på sannheten
Drep ikke sannheten ved gjenstridig å holde fast ved urettferdighet. Godta sannheten selv om den kommer fra et barn. Likeså når dere finner at fienden har rett, avstå fra argumentasjon straks…. Husk hvordan Den hellige Koranen formaner dere: Behandle ingen andre gnieraktig, bær ikke nag, oppfordre ikke til sjalusi og vær ikke hardhjertet. (Roohani Khazain bind 3 s. 550: Izala-e-Ahuam del 2, s. 450).

Å tenke ondt om andre
Sannelig sier jeg dere at vanen å tenke ondt om andre er en stor sorg som ødelegger en persons tro, river ham bort fra sannheten og forvandler hans venner til fiender. For å oppnå de ypperlige dyder til en sannferdig person er det nødvendig at en person fullstendig avskyr vanen å tenke ondt om andre. Denne åndelige sykdom skal ikke bli tatt ett på. Det er en ytterst farlig sykdom som hurtig ødelegger sine ofre. (Malfoozat bind 1, s. 356).

Medfølelse og selvrenselse
Det er passende for deg å ha medfølelse overfor andre og å rense deg selv slik at du dermed til en viss grad kan dele egenskapene til Den Hellige Ånd. Husk at uten den Hellige Ånd kan sann rettferdighet ikke oppnås.

Islams indre skjønnhet
Ingen av de sanne muslimer som noen gang har levd har hevdet at tvang skulle tas i bruk i spredningen av Islam. På den annen side har Islam alltid blitt spredd i kraft av sine fremragende egenskaper. De som har den utmerkelse å bli kalt muslimer, men allikevel tror at Islam burde spres med tvang, synes ikke å ha noen form for viten om Islams skjønnhet. (Roohani Khazain bind 15, Tiryaqul Qulub s. 35, fotnote).

Godhet mot hele menneskeheten
Prinsippet vi holder fast ved er det at vi har godhet mot hele menneskeheten. Om noen ser huset til en hinduistisk nabo i flammer og ikke kommer fram for å hjelpe til å slukke flammene, erklærer jeg at han sannelig ikke tilhører meg. Om noen av mine tilhengere, etter å ha sett noen forsøke å myrde en kristen, ikke prøver å redde ham, må jeg erklære at han sannelig ikke tilhører oss. (Roohani Khazain bind 12, s. 28, Sirajum Muneer s. 26

 

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo