Introduksjon til Islam

Kvinnens stilling i Islam

”Dere mennesker, Vi har visselig skapt dere (alle) av mann og kvinne og gjort dere til folk og stammer, for at dere må kjenne hverandre. Sannelig, den rettferdigste blant dere har størst ære hos Allah, for Allah er allvitende og kjenner alle ting.” (49:14)

Dette verset fra den Hellige Qur’anen viser klart og tydelig at liksom Islam ikke tillater noen forskjellsbehandling på grunnlag av nasjonal eller rasemessig tilhørighet, så åpnes der heller ingen muligheter for å etablere særrettigheter eller skape rangsforskjeller mellom kjønnene. I dette verset skjelnes det ikke mellom mann og kvinne, - det tales bare om det rettferdige, gudfryktige mennesket som sådan. Guds velbehag og anerkjennelse beror kun på den moralske og religiøse atferd og holdning hos det enkelte mennesket, det være seg mann eller kvinne, svart eller hvit.

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo