Introduksjon til Islam

Andre trosartikler

Vi har i detalj gjort rede for de fem grunnleggende trosartiklene i Islam. Det finnes likevel mange flere trospunkter som er viktige i Islam. Vi nevner noen få av disse:

 

 

VI) En muslim tror på taqdir, eller ”Den guddommelige forutbestemmelsen”. Ifølge islamsk filosofi kontrollerer taqdir resultatet av alle handlinger i hele universet.

 

VII) En muslim tror at ethvert menneske fødes uskyldig og fri fra synd. ”Synd” er en bevisst overtredelse av en guddommelig forordning fremlagt av en profet eller av ens eget intellekt, som er en gudgitt gave. Kun når et menneskes dømmekraft er modnet og det kan skille rett og galt, skal det bære ansvaret for sine handlinger.

 

VIII) En muslim tror at Gud ikke holder noen ansvarlig om Han ikke har vist ham den rette veien. Det er derfor Gud har sendt så mange budbringere og åpenbaringer. Gud sender alltid Sin veiledning og advarsel først, før Han tildeler folket straff.

 

IX) En muslim tror at tro ikke er meningsfullt om den følges blindt, uten fornuft og forståelse. Et menneske bør anvende sin resonneringsevne og reflektere over Guds lære.

 

X) En muslim tror at enhver person har ansvar for sine egne handlinger, og at ingen kan bære noen andres byrde. På dommens dag vil ingen forbønn bli akseptert på vegne av noen andre, og enhver sjel vil bli belønnet for hva den selv fortjener.

 

XI) En muslim tror at alle profeter ble sendt av Gud, og at ingen atskillelse bør gjøres mellom dem angående dette.

 

 

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo