Introduksjon til Islam

Troen på Dommedagen

Etter troen på den Ene Gud, er troen på dommedagen den mest understrekte doktrinen i Koranen. Ingen annen hellig bok tegner et like levende bilde av dommedagen som Den hellige Koranen. Ifølge Koranen vil universet opphøre ved dommedag. Da vil de døde gjenopplives og deres handlingers regnskap gjøres opp. Mennesker med gode regnskap vil bli belønnet og ønsket velkommen inn til himmelen, mens de med dårlige regnskap vil bli straffet og sendt inn til helvete. Helvetes-konseptet i Islam dreier seg om en omvendelsesprosess. Der oppholdet vil vare en begrenset tid, før man omsider går inn til himmelen der man vil være for evig. Dommedagen omtales ved mange navn i Koranen, følgende er noen av disse:

Yaum ad din: Dommedagen

Yaum al akhir: Den siste dag

Yaum al qiyama: Oppstandelsesdagen

Yaum al fast: Atskillelsens dag

Yaum al jami: Samlingens dag

Yaum al talaqi: Møtets dag

As sa’at: Timen (for dommen)

At qariah: Katastrofen

 

I Koranen er det gitt mange tegn for Timen, men dens nøyaktig tidspunkt er det kun Gud som vet. Følgende er en beskrivelse av dommedagen, hentet fra Surah al Qariah (kapittel 101) i Den hellige Koranen:

"Den (store) ulykke - hva er den (store) ulykken? Og hva kan fortelle deg hva den (store) ulykken er? Den dag, da menneskene vil være som spredte møll, og fjellene som kardet ull. Hva da den angår, hvis vektskåler er tunge (av gode gjerninger), han vil da være i et salig liv. Men hva angår den, hvis vektskåler er lette (av mangel på gode gjerninger), Helvetes fang vil da være hans tilholdssted." (101:2-10)

 

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo