Mer kunnskap og inter-religiøs dialog

AMJ Norge holdt sitt 34. årskonferanse på Furuset moské (Baitun Nasr); Nordens største moské den 17. og 18. september 2016 der over tusen mennesker var samlet. Vårt innspill til regjeringen og politikere er at mer interreligiøs dialog og kunnskap er veien å gå for å skape et samfunn fylt med fred og kjærlighet hvor ulike mennesker lever sammen i respekt.

Norge, Oslo, 19. september 2016: AMJ Norge hadde storbesøk under sin 34. årskonferanse der menigheten holdt dialogmøter med flere prominente gjester deriblant statsråd Jan Tore Sanner; Kommunal og Moderniseringsminister, Bård Folke Fredriksen; statssekretær i Kulturdepartementet, Kristin Vinje, stortingsrepresentant for Oslo Høyre og medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og Anders Tyvand; stortingsrepresentant for Vestfold KrF og medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. I tillegg fikk vi gledelig besøk fra byrådsleder i Oslo; Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet og Gunvor Eldegard; som er stortingsrepresentant for Akershus Arbeiderpartiet og medlem av Kontroll og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Statsråd Jan Tore Sanner; Kommunal og moderniseringsminister fra Høyre takket for invitasjonen og påpekte i sitt innlegg viktigheten av dialog, bygge tillit, bekjempelse mot diskriminering og religiøs forfølgelse. Statsråden sa videre at Ahmadiyyamuslimene gjør en viktig jobb for inkludering.


Byrådsleder i Oslo; Raymond Johansen uttrykte glede over å være hos oss og at han er veldig stolt av å ha Baitun Nasr moskeen; Nordens største moske på Furuset i nabolaget som er et landemerke. Han er imponert over dugnadsånden og at menigheten er inkluderende når det gjelder lokalsamfunnet. Og det å snakke om et budskap om fred, forsoning og kjærlighet er utrolig viktig.


Statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet takket for invitasjonen på årskonferansen. Statssekretæren mente at det viktigste er at vi respekterer hverandre uansett tro. Vi mennesker er forskjellige, men er først og fremst mennesker. Og det var derfor han valgte å trekke frem den norske Kongens tale. Respekt er det avgjørende.
Stortingsrepresentanten Kristin Vinje i Oslo Høyre og medlem i i Kirke, utdannings og forskningskomiteen takket for invitasjon til å komme på årskonferansen. Hun syntes at det var et flott arrangement og menigheten er åpne og tydelige på at de jobber for fred og kjærlighet.


Stortingsrepresentant Anders Tyvand fra Kristelig Folkeparti takket for invitasjon til årskonferansen. Han påpekte betydning av at religion fortsatt har en plass i dagens samfunn og at det er viktig med arena for inter-religiøs dialog. Flere burde våge å besøke Guds hus.

I tillegg til hilsener, foredrag og utstilling så holdt vi en spesiell samling for pressen for å diskutere den stadig økende kløften mellom muslimer og storsamfunnet. Her tok vi opp behovet for reformasjon blant muslimer i en stadig farligere verden ut ifra hva islam sier om integrering / innpassing av muslimer i samfunnet. Det er helt nødvendig at religion også kommer på banen med sine løsninger knyttet til disse utfordringene siden så mange mennesker i verden har tilhørighet til en eller annen tro.

 

Pressekontakt: Mahmood Ahmad

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: +47 977 67 606

AMJ Norge

(Ahmadiyya Muslim Jama’at)

Søren Bulls vei 1

1051 Oslo

Velkommen til åpen dag

hver 3. tirsdag i måneden
kl. 18 20

adr. Søren Bulls vei 1, Oslo
tlf. 954 66 383

RadioIslam

FM 107.7

Fleste dager: kl.18-20
Torsdager: kl.18-19

Mer informasjon på:

facebook bw youtube bw  

Kontakt oss

Baitun-Nasr moskè

Søren Bulls vei 1
1051 Oslo

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Imam tlf.:
954 66 383

Skolebesøk tlf.:
412 35 366

Pressekontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Twitter: @AMJ_Norge /
@Furusetmoske

Facebook: AMJ Norge /
Furuset moske - Baitun Nasr

Postadresse:
Postboks 200 Furuset, 1001 Oslo