Ahmadiyya i Norge

By on in 3.AMJ Norge
0

I Norge har ahmadiyya muslimene forholdsvis lange tradisjoner. Som første muslimske menighet i Norge ble Ahmadiyya Muslim Jama’at stiftet i 1957, men de første norske ahmadiyya muslimene kan spores helt tilbake til 1920 tallet. Kjente ahmadiyya muslimer har ved ulike anledninger besøkt Norge. Sir Zafrullah Khan besøkte Norge tidlig på 1900 tallet. Han var Pakistans første utenriksminister og ble senere president for den internasjonale domstolen i Haag. Han ledet også FNs 17. generalforsamling. På 1980-tallet besøkte den kjente ahmadiyya fysikeren Abdus Salam Norge. Salam ble tildelt nobelprisen i fysikk i 1979 og ble av Aftenposten omtalt som en av de største teoretiske fysikere gjennom alle tider.

Ahmadiyya muslimer hadde siden 1980 hatt sitt nasjonale senter i Nor moské på Frogner i Oslo. Under sitt norgesbesøk i 2011, innviet den åndelig overhode for Ahmadiyya Muslim Jama´at, Hadrat Mirza Masroor Ahmad, menighetens nye samlingssted, Baitun Nasr moskeen, på Furuset i Oslo. Denne moskeen er åpen for alle og vil være et sted for bønn og tilbedelse, men også et sted som vil bidra til dialog og økt forståelse på tvers av religioner.

Baitun Nasr moskeen er Nordens største.

Copyright 2019 | AMJ Norge ahmadiyya.no | alislam.org er den internasjonale offisielle nettsiden til Ahmadiyya Muslim Jama'at