Personvernerklæring

Ahmadiyya Muslim Jama’at Norge (”AMJ Norge», «vi», «oss» eller «våre» i denne personvernerklæringen)) er forpliktet til å beskytte personopplysninger. Denne personvernerklæringen beskriver hvorfor og hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger og gir informasjon om enkeltpersoners rettigheter. Den gjelder personopplysninger fra oss, både av enkeltpersoner selv eller av andre.

Personopplysninger er informasjon relatert til en identifisert eller identifiserbar levende person. AMJ Norge behandler personopplysninger til flere formål, og innsamlingsmetoden, rettslig grunnlag for behandling, bruk, opplysning og oppbevaringstidspunkt for hver hensikt kan variere.

Denne personvernerklæringen forteller deg hvordan vi ser etter dine personlige opplysninger når du besøker vår nettside og på andre punkter der vi samler dine personopplysninger. Den forteller deg om dine personvernrettigheter og hvordan loven beskytter deg. Denne personvernerklæringen kan presenteres separat for å beskrive hvordan vi vil bruke personopplysninger i bestemte scenarier.

Vi kan bruke personlige opplysninger som er gitt til oss for noen av de formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen eller som ellers oppgitt på innsamlingstidspunktet. Dette dokumentet kan også beskrives som en melding om «rettferdig behandling».

Dette nettstedet kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder, programtillegg og applikasjoner. Hvis du klikker på disse koblingene eller aktiverer disse tilkoblingene, kan det være mulig for tredjeparter å samle inn eller dele data om deg. Vi kontrollerer ikke disse tredjepartsnettsidene og er ikke ansvarlige for deres personvernerklæringer. Når du forlater nettstedet vårt, oppfordrer vi deg til å lese personvernserklæringen på hvert nettsted du besøker.

Viktig informasjon om oss

AMJ Norge er en veldedighet.

Veldedighetens hovedformål er: utbredelsen av islam over hele verden, bygging av moskeer, sykehus og skoler; vitenskapelig forskning og utvikling; tildeling av stipend for høyere utdanning, bringe nødhjelp i tilfeller av naturkatastrofer og hjelp til de som fortjener det og til de trengende.

AMJ Norge fungerer som datakontroller av personopplysninger og er ansvarlig for dine personopplysninger i forbindelse med dets aktiviteter. AMJ Norge er datakontrolleren som er ansvarlig for denne bestemte nettsiden.

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, inkludert eventuelle forespørsler om å utøve dine juridiske rettigheter, kan du kontakte oss gjennom e-post adressen kontakt@ahmadiyya.no.

Klage

Du har rett til å klage til oss angående dine bekymringer om personvern. Vennligst ta kontakt med oss.

En anmodning til deg

Det er viktig at personopplysningene vi holder om deg er nøyaktige og aktuelle. Vennligst hold oss informert dersom dine personopplysninger endres under ditt forhold til oss.

Der vi trenger å samle personopplysninger ved lov eller i henhold til en avtale vi har med deg, og du ikke klarer å levere dataene når du blir bedt om det, vil vi muligens ikke kunne oppfylle våre forpliktelser under avtalen vi har eller som vi forsøker å inngå med deg. Vi vil i så fall varsle deg om dette dersom det skulle bli aktuelt.

Beskjed om våre arrangementer

AMJ Norge kan invitere medlemmer av Ahmadiyya Muslim Jama’at og/eller de som har uttrykt interesse i Islam Ahmadiyya til arrangementer. Du vil motta slike invitasjoner dersom du har bedt om informasjon fra oss med mindre du har valgt bort muligheten til å motta slike invitasjoner (se mer om dette under ”Velge bort”). Hvis vi søker å dele dine personopplysninger med andre enn AMJ Norge, som for eksempel i forbindelse med bistand til å sende invitasjoner og/eller til organisering av et arrangement, vil vi søke ditt samtykke til dette. Vi kan bruke dine personopplysninger knyttet til identitet, kontakt, teknisk, bruk eller profil for å danne oss et bilde av hva vi tror du ønsker eller har behov for eller hva vi tror vil være av interesse for deg. Det er slik vi avgjør hvilke arrangementer som er relevante for deg.

Velge bort

Du kan spørre oss eller eventuelle tredjeparter om å stoppe sending av invitasjoner til våre arrangementer når som helst ved å logge på vår hjemmeside. Sett hake eller ta bort hake fra relevante bokser for å justere din kontaktpreferanser eller ved å følge «velge bort» linker på hvilken som helst invitasjon sendt til deg, eller ved å kontakte oss når som helst.

Type personopplysninger som vi samler inn og bruker

Når vi refererer til innsamling eller bruk av personopplysninger eller personlig informasjon, refererer vi til informasjon om et individ som den personen kan identifiseres fra. Det inkluderer ikke data der identiteten er fjernet (anonyme data).

Vi kan samle inn, bruke, lagre og overføre ulike typer personopplysninger om deg som vi har gruppert sammen i denne tabellen:

Type personopplysninger vi kan samle, lagre, bruke og overføre;

  • Identitetsdata: Dette inkluderer fornavn, pikenavn, etternavn, brukernavn eller lignende identifikator, sivilstatus, tittel, fødselsdato og kjønn, tittel, posisjon eller kontor innenfor enhver annen organisasjon.
  • Kontaktinformasjon: Dette inkluderer faktureringsadresse, leveringsadresse, e-postadresse og telefonnumre.
  • Teknisk informasjon: Dette inkluderer internettprotokoll (IP) -adresse, innloggingsdata, nettlesertype og -versjon, tidssoneinnstilling og -plassering, type/versjoner av plugg inn i din nettleser, operativsystem og plattform og annen teknologi på enhetene du bruker for å få tilgang til nettstedene våre.
  • Profilinformasjon: Dette inkluderer dine interesser, preferanser, tilbakemeldinger og svar på spørreundersøkelser.
  • Databruk: Dette inkluderer informasjon om hvordan du bruker våre nettsider.
  • Arrangementsinformasjon: Dette inkluderer preferanser i mottak av informasjon om (eller invitasjon til) arrangementer og dine preferanser for kommunikasjon
  • Reiseinformasjon: Dette inkluderer informasjon om identitet, kontakt og transaksjoner og informasjon som er tilgjengelig på kopi av ditt pass, dersom vi bestiller reiser på dine vegne.
  • Informasjon om barn: Dette kan omfatte identitetsdata, kontaktdata, dette kan også inneholde detaljer om opplæring og opplæringspreferanser.

Vi kan også samle, bruke og dele aggregerte data (det vil si anonyme data) som statistisk eller demografisk data for noen formål. Samlet data kan utledes av dine personopplysninger, men anses

ikke som personopplysninger i lovens forstand, da disse opplysningene verken direkte eller indirekte avslører din identitet. For eksempel kan vi samle dine brukerdata for å beregne prosentandelen av brukere som bruker en bestemt nettsidefunksjon. Men hvis vi kombinerer eller kobler aggregerte data med dine personopplysninger slik at den direkte eller indirekte kan identifisere deg, vil vi behandle de kombinerte dataene som personopplysninger som vil bli brukt i samsvar med denne personvernserklæringen.

Vi samler spesielle kategorier av personopplysninger om deg, som f.eks. opplysninger som religiøs eller filosofisk tro, politiske meninger etc. Detaljer om dataene vi samler inn, hvorfor vi samler det og hva vi bruker det til, er oppført nedenfor.

Hvor får vi dine personopplysninger fra?

Vi bruker forskjellige metoder for å samle inn data fra og om deg. Vi har satt dette inn i følgende oversikt:

Hvordan vi samler inn personopplysninger

Direkte interaksjoner

Du kan gi oss din identitet og kontaktinformasjon ved å fylle ut skjemaer eller ved å svare oss via post, telefon, e-post eller på annen måte. Dette inkluderer personopplysninger du oppgir når du:

* søker om våre produkter

* abonnerer publikasjoner

* ber om at detaljer om arrangementer sendes til deg

* gir oss tilbakemeldinger

Automatisert teknologi eller interaksjoner

Når du bruker nettstedene våre kan vi automatisk samle inn tekniske data om utstyret ditt, nettlesingshandlinger og mønstre. Vi samler inn disse personopplysningene ved hjelp av informasjonskapsler, serverlogger og annen lignende teknologi. Vi kan også motta tekniske data om deg hvis du besøker andre nettsteder som bruker våre informasjonskapsler. Vennligst se vår policy for informasjonskapsler for ytterligere detaljer. LEGG INN LINK TIL POLICY OM COOKIES

Tredjepart eller offentlig tilgjengelige kilder

Vi kan motta personopplysninger om deg fra ulike tredjeparter og offentlige kilder som angitt nedenfor fra følgende tredjeparter:

* Analytiske leverandører (som f.eks Google, Twitter, Facebook, Instagram basert utenfor EU)

* Identitets- og kontaktdata fra offentlig tilgjengelige kilder som f.eks Brønnøysundregistrene og offentlige nettsider.

Fra informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som er plassert på datamaskinen din (eller annen elektronisk enhet) når du besøker nettstedene våre. Den brukes til blant annet;

a. gjenkjenne deg når du besøker en av nettsidene våre (dette øker hastigheten på din tilgang til nettstedet fordi du ikke trenger å logge på hver gang),

b. få informasjon om dine preferanser, online bevegelser og bruk av internett (begrenset til våre nettsider),

c. utføre forskning og statistisk analyse for å forbedre innholdet vårt, og for å hjelpe oss med å forstå våre gjesters behov og interesser bedre,

d. gjøre din erfaring med våre nettsider og kringkastingstjenester mer effektiv og hyggelig.

Ytterligere informasjon om informasjonskapsler

Informasjonen vi får fra informasjonskapsler, inneholder vanligvis ikke dine personopplysninger. Selv om vi kan få informasjon om din datamaskin eller annen elektronisk enhet, for eksempel din IP-adresse, din nettleser og / eller annen logginformasjon, vil dette vanligvis ikke identifisere deg personlig. Under visse omstendigheter kan vi samle inn personlig informasjon om deg, men bare hvor du frivillig gir informasjonen, f.eks. ved å fylle ut et elektronisk skjema.

I de fleste tilfeller trenger vi ditt samtykke for å kunne bruke informasjonskapsler på våre nettsider. Unntaket er hvor informasjonskapselen er viktig for at vi skal kunne tilby deg en tjeneste du har bedt om (for eksempel å se innhold på nettstedene våre).

Du kan sette nettleseren din til å nekte alle eller noen nettleserkapsler, eller for å varsle deg når nettsteder angir eller får tilgang til informasjonskapsler. Hvis du deaktiverer eller nekter informasjonskapsler, må du være oppmerksom på at enkelte deler av nettstedene kan bli utilgjengelige eller ikke fungerer som de skal.

Samtykke

Hvis du besøker nettstedet vårt mens nettleseren din er innstilt slik at den godtar informasjonskapsler automatisk tolker vi dette som en indikasjon på at du samtykker i bruken av informasjonskapsler og andre lignende teknologier som beskrevet i disse personvernreglene. Hvis du endrer din mening om bruk av informasjonskapsler i fremtiden, kan du endre innstillingene til nettleseren din for å avvise informasjonskapsler eller deaktivere informasjonskapsler helt.

Tredjeparts informasjonskapsler

Vi jobber med leverandører fra tredjeparter som også kan sette informasjonskapsler på nettstedet vårt, for eksempel Facebook, Twitter, YouTube og Adobe Flash Player som vi bruker til å vise video og bilder. Disse tredjepartsleverandørene er ansvarlige for informasjonskapslene de har satt på nettstedet vårt. Dersom du ønsker ytterligere informasjon om dette ber vi om at du gjør deg kjent med personværnerklæringene til den aktuelle tredjeparten.

Hvordan slå av informasjonskapsler

Hvis du ikke vil godta informasjonskapsler kan du endre nettleserinnstillingene dine slik at informasjonskapsler ikke aksepteres. Vi gjør oppmerksom på at du ved å ikke akseptere informasjonskapsler vil kunne få redusert hele eller deler av funksjonaliteten og/eller tilgangen til denne nettsiden. Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og hvordan du deaktiverer dem finner du på: www.aboutcookies.org

Hvordan og hvorfor bruker vi dine personopplysninger

Vi vil bare bruke dine personopplysninger når loven tillater det. Vanligvis bruker vi dette under følgende omstendigheter:

* Hvor vi har ditt samtykke til å gjøre det.

* Hvor vi trenger det for å utføre en kontrakt som vi skal inngå eller har inngått med deg.

* Hvor vi må overholde en lovlig eller lovbestemt forpliktelse.

* Hvor det er nødvendig for våre (eller en tredjeparts) legitime interesser og dine interesser og grunnleggende rettigheter ikke tilsidesetter disse interessene.

Vi bruker dine personopplysninger til å holde kontakt med deg og for å gi deg informasjon om kommende arrangementer. Vi er avhengig av å behandle dine personopplysninger. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker detaljer om det spesifikke rettslige grunnlaget for vår behandling av dine personopplysninger.

Rettslig grunnlag for bruk av dine personopplysninger

Vi utøver og behandler dine personopplysninger. Vi har også identifisert våre legitime interesser for behandling av personopplysninger, der det er hensiktsmessig.

* Kontaktforhold: For å korrespondere og oppdatere en katalog av personer som er i kontakt med AMJ Norge

* Publikasjoner: For å distribuere publikasjoner, inkludert bøker, artikler og online informasjon

* Korrespondanse: For å kommunisere og sende korrespondanse til personer som er i kontakt med AMJ Norge.

* Bildegalleri: For å opprettholde og oppdatere et offisielt bildegalleri for å bevare begivenheter, hendelser og annen historikk til AMJ Norge.

Vær oppmerksom på at vi kan behandle dine personopplysninger for mer enn ett rettslig grunnlag avhengig av det spesifikke formålet vi bruker dataene dine til. Ta kontakt med oss hvis du trenger detaljer om den bestemte juridiske grunnen vi avhenger av for å behandle dine personopplysninger.

Vi vil bare bruke dine personopplysninger til de formålene vi har samlet disse inn til med mindre vi med rimelighet anser at vi må bruke de til et annet formål. Denne nye hensikten må være i overenstemmelse med det opprinnelige formålet som vi samler inn dataene dine til. Har du spørsmål angående dette kan du kontakte oss.

Hvis vi trenger å bruke dine personopplysninger for et ikke-relatert formål vil vi varsle deg og vi vil forklare det juridiske grunnlaget som gir oss hjemmel til det.

Vær oppmerksom på at vi kan behandle dine personopplysninger uten din kunnskap eller samtykke i samsvar med gjeldende regler, der vi er pålagt eller lovlig kan gjøre det.

Oppgi dine personopplysninger til andre

Vi verken deler eller selger dine personopplysninger til andre tredjeparter enn de som er nevnt tidligere (se avsnitt informasjonskapsler)

Vi krever at alle tredjeparter (Google, Twitter, Facebook, Instagram etc.) respekterer sikkerheten til dine personopplysninger og behandler den i samsvar med loven og har egne spesifikke og strenge sikkerhetskrav. Vi er ikke ansvarlige for hvordan overnevnte tredjeparter benytter dine personopplysninger til eget formål. Hvis du ønsker å vite mer om hvordan tredjeparter benytter dine data ber vi deg kontakte dem direkte.

Datasikkerhet

Vi har innført hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å forhindre at personopplysningene dine ved et uhell mistes, endres, avsløres og / eller behandles på en uautorisert måte. I tillegg begrenser vi tilgang til dine personopplysninger til våre ansatte/arbeidere som har behov for denne informasjonen. Dine personopplysninger blir behandlet i henhold til våre instruksjoner og er underlagt taushetsplikt.

Vi har satt i gang prosedyrer for å håndtere uønskede hendelser og brudd på håndtering av personopplysninger og vil varsle deg og Datatilsynet i slike situasjoner hvor vi er pålagt å gjøre det i henhold til loven.

Dataoppbevaring

Vi beholder bare dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle de formålene vi har samlet inn, inkludert for å tilfredsstille juridiske krav eller rapporteringskrav.

For å fastslå den aktuelle oppbevaringsperioden for personopplysninger vurderer vi bl.a. følgende kriterium:

* mengden, naturen og følsomheten av personopplysningene,

* potensiell risiko for skade ved uautorisert bruk eller avsløring av dine personopplysninger,

* til hvilket formål vi behandler dine personopplysninger,

* om vi kan oppnå disse målene på andre måter,

* imøtekomme gjeldende lovkrav.

Detaljer om oppbevaringsperioder for ulike aspekter av dine personopplysninger finnes i vår policy for sletting av data. Du kan be om informasjon om dette ved å kontakte oss.

Under visse omstendigheter kan du be oss om å slette dataene dine (se nedenfor for ytterligere informasjon).

I enkelte tilfeller kan vi anonymisere dine personopplysninger (slik at du ikke lenger kan identifiseres gjennom dataene) for forskning eller statistiske formål. Ifølge loven er anonym data ikke klassifisert som personopplysninger, da dataene ikke kan brukes til å identifisere et gitt individ. Som sådan har vi lov til å bruke anonyme data på ubestemt tid uten videre varsel til noen registrerte.

Utøve dine juridiske rettigheter

Under visse omstendigheter har du rettigheter i henhold til personopplysningsloven i forhold til dine personopplysninger. Dette omfatter blant annet retten til å:

* be om tilgang til dine personlige opplysninger

* be om korreksjon av dine personlige opplysninger

* be om sletting av dine personopplysninger

* klage på behandling av dine personopplysninger

* be om begrensning av behandling av dine personopplysninger

* be om overføring av dine personopplysninger

* trekke tilbake ditt samtykke

Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene som er angitt ovenfor ber vi om at du vennligst tar kontakt med oss.

Normalt kreves ingen avgift

Du må ikke betale gebyr for å få tilgang til dine personopplysninger (eller å utøve noen av de andre rettighetene). Vi kan imidlertid kreve en rimelig avgift dersom forespørselen din er tydelig ubegrunnet, repeterende eller overdreven. Alternativt kan vi nekte å overholde forespørselen din under disse omstendighetene.

Hva vi måtte trenge fra deg

Vi må kanskje be om spesifikk informasjon fra deg for å hjelpe oss med å bekrefte identiteten din og sikre at du har rett til å få tilgang til dine personopplysninger (som nevnt over). Dette er et sikkerhetstiltak for å sikre at personopplysninger ikke blir gitt til noen som ikke har rett til å motta dette. Vi kan også kontakte deg for å spørre deg om ytterligere informasjon i forbindelse med din forespørsel.

Tidsfrist for å svare

Vi prøver å svare på alle legitime forespørsler innen en måned. Det kan ta oss lenger enn en måned hvis forespørselen din er spesielt kompleks eller du har gjort en rekke forespørsler. I dette tilfellet vil vi varsle deg og holde deg oppdatert.

Beskrivelse av dine juridiske rettigheter

Du har rett til å:

* Be om tilgang til dine personopplysninger (vanligvis kjent som «rett til innsyn»). Dette gjør at du kan motta en kopi av personopplysningene vi har om deg, og å kontrollere at dataene dine blir lovlig behandlet.

* Be om korreksjon av personopplysningene vi har om deg. Dette gjør at du kan be om at eventuelle ufullstendige eller unøyaktige data som vi har om deg, korrigeres, selv om vi kanskje må verifisere nøyaktigheten av de nye dataene du gir oss.

* Be om sletting av dine personopplysninger. Dette gjør at du kan be oss om å slette eller fjerne personopplysninger der det ikke er god grunn til at vi fortsetter å behandle den. Du har også rett til å be oss om å slette eller fjerne dine personopplysninger under følgende omstendigheter: hvor du har utøvd din rett til å motsette deg behandling (se nedenfor), der vi kan ha behandlet informasjonen ulovlig eller hvor vi er juridisk pålagt å slette dine personopplysninger. Vær imidlertid oppmerksom på at vi kanskje ikke alltid kan overholde forespørselen din om å slette på grunn av bestemte juridiske grunner. Hvis slike omstendigheter oppstår vil du bli informert på forespørsel til oss.

* Motsette deg behandling av dine personopplysninger hvor vi er avhengig av en legitim interesse (eller tredjeparts) dersom vår legitime interesse er overstyrt av dine interesser og / eller grunnleggende rettigheter og friheter. Du har også rett til å motsette deg når vi behandler dine personopplysninger for direkte markedsføring.

* Be om begrensning av behandling av dine personopplysninger. Dette gjør at du kan be oss om å suspendere behandlingen av dine personopplysninger i følgende scenarier: (a) hvis du vil at vi skal etablere dataens nøyaktighet; (b) hvor du anser at bruken av dataene er ulovlig, men du vil ikke at vi skal slette den; (c) hvor du trenger oss til å lagre data selv om vi ikke lenger trenger de, utøve eller forsvare juridiske krav eller (d) du har protestert mot vår bruk av dataene dine, men vi må verifisere om vi har overordnet legitimt grunnlag for å bruke dem.

* Be om overføring av dine personopplysninger til deg selv eller til en tredjepart. Vi vil gi deg, eller en tredjepart du har valgt, dine personopplysninger i et strukturert, vanlig, maskinlesbart format. Vær oppmerksom på at denne retten bare gjelder automatisert informasjon som du i utgangspunktet ga samtykke til å bruke, eller hvor vi brukte informasjonen til å utføre en kontrakt med deg.

* Trekke tilbake samtykket når som helst der vi er avhengige av samtykke til å behandle dine personopplysninger. Dette vil imidlertid ikke påvirke lovligheten til enhver behandling som er utført før du trekker tilbake samtykket ditt. Hvis du trekker tilbake samtykket, kan vi kanskje ikke levere bestemte produkter eller tjenester til deg. Vi vil gi deg råd når det blir aktuelt, dersom dette er tilfelle.

Kontakt oss

Du kan når som helst kontakte oss på kontakt@ahmadiyya.no ved spørsmål om personvernopplysningene.

Endringer i denne personvernerklæring

Vær oppmerksom på om det skulle skje endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, endringer av våre tjenester og produkter eller andre endringer som påvirker personvernerklæringen, kan det medføre at informasjonen her vil endres. Vi anerkjenner at gjennomsiktighet er et løpende ansvar, så vi vil holde denne personvernmeldingen under jevnlig gjennomgang. Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert den 20.07.2018

Copyright 2018 | AMJ Norge ahmadiyya.no | alislam.org er den internasjonale offisielle nettsiden til Ahmadiyya Muslim Jama'at