Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Anmeldt for å ha «Syed» som sitt navn

By on in Forfølgelse, Nyheter
0

Politiet i Karachi anmelder en ahmadimuslim for å ha «Syed» som sitt navn. Ahmadiyya trossamfunnet i Pakistan sier at dette er det første tilfellet i Pakistans historie hvor en ahmadimuslim har blitt anmeldt på bakgrunn av sitt navn.

Mandag 21. november 2022 ble en ahmadimuslim anmeldt av politiet i Karachi, i henhold til landets straffebestemmelser rettet mot ahmadimuslimer, for å ha brukt «Syed» som prefiks i sitt navn. En kopi av anmeldelsen er tilgjengelig host The Friday Times – Naya Daur. Den mistenkte, en advokat, har representert andre ahmadimuslimer foran en domstol. Mannen hadde levert noen dokumenter i forbindelse med saken. Det hevdes at dokumenter inneholdt islamske begreper. Navnet hans sto ved siden av disse.

Anmeldere har bedt om straks tiltak mot denne ahmadiyya advokaten på bakgrunn av dette, og for å ha brukt «Syed» som prefiks i sitt navn. Den mistenkte ble anmeldt i henhold til paragraf 298-B og 298-C i Pakistans straffelov (PPC) ved Karachi politistasjon.

Presseansvarlig for Ahmadiyya trossamfunnet i Pakistan, Amir Mehmood, sa at utviklingen utgjorde en ny retning hvor en ahmadimuslim for første gang har delvis blitt anmeldt på bakgrunn av sitt navn. Han sa videre at registreringen av anmeldelsen var representativ for økende religiøs ekstremisme i Pakistan. Nå, sa Mehmood, er toleransen på et slikt nivå at selv ahmadimuslimers navn blir brukt til å forfølge dem.

Livet for ahmadimuslimer, sa han, blir bevisst gjort vanskelig. Trossamfunnet, sa han, hadde blitt fratatt selv grunnleggende menneskelige rettigheter. Mehmood sa at det nå så ut til at ahmadimuslimer ikke får lov til å beholde selv sitt navn. Pakistans lille Ahmadiyya muslimske trossamfunn blir rutinemessig utsatt for diskriminering som ofte nyter godt av juridiske og statlige sanksjoner.

En skole i Punjabs Attock-distrikt utviste i september 2022 fire ahmadi elever på bakgrunn av deres religiøse bakgrunn. Tahir Khan, en slektning av studentene, sa at de hadde blitt utvist fordi de bare var ahmadimuslimer. Han sa at en klassekamerat til en av elevene hadde trakassert en av elevene over en lengre tid. Elevene, sa Khan, ble utvist etter at noen foreldre klarte å overtale rektor Kulsoom Awan.

Om forfatteren

View all posts by