Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Delegasjonen fengslet til tross for høyesteretts kjennelse

By on in Forfølgelse
0

Visekommissæren for Chakwal, Qurat-ul-Ain Malik, har gitt ordre om å arrestere tre ahmadimuslimer i tråd med paragraf 3(1) av Punjab Maintenance of Public Order Ordinance, 1961. De internerte personene inkluderer den nåværende distriktspresidenten for Ahmadiyya-trossamfunnet i Chakwal, Malik Naveed Ahmad, visedistriktspresidenten, Malik Riaz Ahmad, og et annet medlem, Malik Tahir Ahmad.

Forløpet:

Den 10. juni 2024 ble disse tre ahmadimuslimer innkalt til et møte med visepolitioverbetjent, politibetjent 3 og assisterende kommissær for Choa Saidan Shah angående den kommende Id-al-Adha. Anmeldere, som er motstandere av Ahmadiyya trossamfunnet, var også til stede på dette møtet.

Ahmadiyya-delegasjonen ble først presset til å ikke å utføre Qurbani (ofring av dyr) og ble truet til å gi en garanti for at verken de eller noen andre ahmadimuslimer i distriktet ville utføre religiøse ofringen. Da delegasjonen bestemt avslo å gi en slik garanti og uttalte at ingen lov forbyr ahmadimuslimer fra å utføre denne handlingen innenfor husets fire vegger. De siterte også den nylige dommen fra Høyesterett i Pakistan, forfattet av dommer Mansoor Ali Shah. Dommen bekrefter at ahmadimuslimer har rett til å praktisere sin tro innenfor husets fire vegger.

Men disse representantene for staten ignorerte Høyesterettsdommen og holdt fast ved sitt standpunkt. Deretter fikk anmelderne lov til å forlate politihuset, mens alle tre medlemmer av Ahmadiyya-delegasjonens ble først ulovlig internert til kvelden, og senere ble de offisielt fengslet for en periode på 30 dager i Jhelum fengsel, i tråd med paragraf 3(1) i MPO, 1961.

Appell:

I år er trakasseringen av ahmadimuslimer enda mer synlig enn i fjor. I tillegg til å ha blitt gitt forbud mot å utføre Qurbani, blir ahmadimuslimer også tvunget til å ikke utføre Id-bønn. Vi ber myndighetene om å legge merke til de pågående og gjentatte brudd på de grunnleggende menneskerettighetene for ahmadimuslimer, i strid med Pakistans grunnlov.

Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet, menneskerettighetsorganisasjoner og enkeltpersoner til å heve sin røst mot denne urettferdigheten, og kreve ivaretakelse av menneskerettighetene til ahmadimuslimer i Pakistan.

Om forfatteren

View all posts by