Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Kalifen advarer om en verdenskrig pga. urettferdigheten i Israel-Palestina-krigen

By on in Nyheter
0

«Så lenge [verdens ledere] ikke modig streber etter en våpenhvile, er de stadig ansvarlige for å føre verden mot ødeleggelse»

Under sin ukentlige fredagspreken advarte lederen for det verdensomspennende Ahmadiyya muslimsk trossamfunn, Hadrat Mirza Masroor Ahmad, om en truende verdenskrig. Han pekte på verdensledernes medvirkning til urettferdig politikk, kritiserte vestlige mediers partiskhet i dekningen av Israel-Palestina-krigen og oppfordret sterkt til å be spesielt for denne konflikten.

Mens han snakket til en forsamling i Mubarak-moskeen i Storbritannia, ble Hans preken sendt til millioner rundt om i verden gjennom MTA International, trossamfunnets globale TV-kanal. Han advarte om en verdenskrig i følgende ordelag:

«Med den farten krigstilstanden eskalerer, og måten den israelske regjeringen og andre stormakter vedtar visse politikker, er det tydelig at en verdenskrig stirrer oss i ansiktet. Nå har til og med noen ledere av muslimske land begynt å uttale seg åpent, det samme har Russland og Kina, og det samme har vestlige analytikere begynt å skrive og proklamere at omfanget av denne krigen ser ut til å utvide seg. Hvis ikke en vis politikk vedtas umiddelbart, vil verden kunne møte sin undergang. Alt dette blir omtalt i media, og tilstanden er synlig for alle.»

Hans Hellighet kritiserte de vestlige maktenes mangel på rettferdighet og mot når det gjelder å be om våpenhvile eller å fordømme grusomhetene i Palestina. Hadrat Mirza Masroor Ahmad sa:

«Så lenge [verdens ledere] ikke modig streber etter en våpenhvile, er de stadig ansvarlige i å føre verden mot ødeleggelse.»

Hans Hellighet stilte spørsmål ved, og fordømte omfanget av Israels svar på Hamas-angrepet den 7. oktober. Israelsk bombing de siste ukene har lagt hjem, sykehus og sivil infrastruktur i ruiner, og drept anslagsvis 7000 palestinere, inkludert mer enn 3000 uskyldige barn. Hadrat Mirza Masroor Ahmad sa:

«Representanter for den israelske regjeringen hevder at Hamas har drept våre uskyldige; derfor vil vi ta hevn. Denne hevnen har nå overskredet alle grenser. Tapet av palestinske liv, som er rapportert, er fire til fem ganger større enn tapet av israelske liv. Hvis målet deres, som de hevder, er å eliminere Hamas, hvorfor bekjemper de da dem ikke direkte? Hvorfor dreper de kvinner, barn og eldre? De har også fratatt disse menneskene vann, næring og medisinsk behandling. Det er her alle erklæringer om menneskerettigheter og regler for krigføring opphører når det kommer til disse regjeringene»

Hadrat Mirza Masroor Ahmad hyllet uttalelsen til personer som USAs tidligere president Obama, som kritiserte Israels beslutning om å kutte ut mat, vann og energi til Gaza. Hadrat Mirza Masroor Ahmad sa:

«Noen trekker faktisk folks oppmerksomhet mot dette, for eksempel USAs tidligere president Obama, som de siste dagene sa at selv om man skal føre krig, bør man kjempe i samsvar med reglene for krigføring, og sivile skal ikke skades»

Videre nevnte Hans Hellighet også FNs generalsekretær António Guterres som hadde sagt at «selv krig har regler» og ba om beskyttelse av sivile og om humanitær nødhjelp til Gaza. Guterres fremhevet også noe av den historiske konteksten til konflikten og sa at Hamas’ angrep den 7. oktober «skjedde ikke i et vakuum«.

Hans Hellighet sa følgende om generalsekretærens kommentarer:

«FNs generalsekretær sa også noe lignende, som førte til sterke protester fra den israelske regjeringen. De som hevder å være så fredelige i resten av verden, og som anser seg selv for å være de som oppretter fred og er dens forkjempere, sa ikke ett ord til støtte for generalsekretæren. I stedet tok de avstand fra det»

Hadrat Mirza Masroor Ahmad beskrev den klare skjevheten i den vestlige mediedekning av krigen mellom Hamas og Israel, og sa at noen historier og vinklinger er unødvendig mer fremtredende enn andre.

«Vestlige medier gir i overkant mye oppslag til den ene siden av historien, mens den andre skyves til baksidene. For eksempel sa nylig en kvinne som ble løslatt [av Hamas], at hun hadde blitt behandlet godt i fangenskapet. Denne historien ble henvist til et hjørne, mens en annen uttalelse som sa «Hamas fangenskap var et helvete» stadig skaper overskrifter».

Hans Hellighet refererte til løslatelsen av den 85 år gamle gisselen Yocheved Lifschitz som håndhilste fangerne sine da hun ble løslatt den 24. oktober 2023.

«Ekte rettferdighet krever at alle saker presenteres. La verden bestemme hvem som er undertrykkeren og de undertrykte, i hvilken grad denne krigen er berettiget og på hvilket tidspunkt den skal ende. All tilgjengelig informasjon bør presenteres for verden, istedenfor å bare presentere en ensidig historie».

Hans Hellighet sa at siden situasjonen er farlig og blir stadig farligere, bør det være dyp smerte i ahmadimuslimske hjerter for at den muslimske verden skal bli fri for vanskeligheter.

Han oppfordret ahmadimuslimer til å spre disse budskapene i sine egne kretser og be særlige bønner for at urettferdighetene skal få slutt.
Hadrat Mirza Masroor Ahmad sa:

«Vi må ha stort fokus på våre bønner. Vi må be om å få slutt på denne undertrykkelsen og strebe etter å få slutt på den i våre ansvarsområder. Vi må be både for de undertrykte muslimene og for etableringen av en omfattende og langsiktig strategi fra muslimske myndigheter. Det burde være en dyp smerte i våre hjerter for at muslimer skal bli lindret for vanskeligheter. Vi tror på Den utlovede Messias (fvmh), som – til tross for deres motstand mot oss, uttrykte i en persisk strofe ‘Å, mitt hjerte, vær hensynsfull mot dem, for de hevder å elske min profet (fvmh)’. Derfor krever vår kjærlighet til islams hellige profet (fvmh) at vi ber intenst for muslimer. Må Allah gi både oss og muslimene muligheten til å gjøre det. Og må Han skjenke verden visdom. Amen!»

Om forfatteren

View all posts by