Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Guds barmhjertighet og straff

By on in Islam
0

Følgende beretninger tar for seg Guds barmhjertighet og straff

Abu Huraira (må Allah være tilfreds med ham) forteller at Allahs sendebud(sa) sa:

«Om den troende visste hva som finnes hos Allah av gjengjeldelse, så ville ingen tore å håpe på Hans paradis. Og om den som fornekter Allah visste hva som finnes hos Allah av barmhjertighet, så ville ingen fortvile om Hans paradis»

(Muslim, bok: Anger)

En annen beretning fra Abu Huraira er at Allahs sendebud (fvmh) sa:

«En mann som hadde begått mange overtredelser påla sine sønner følgende da døden nærmet seg:

‘Når jeg er død, så skal dere brenne meg og pulverisere mine rester og la meg spres med vinden over havet, for ved Allah, hvis min Herre vil felle dom over meg, så vil Han straffe meg med en straff som ingen annen!’

Og det gjorde de så. Så sa Allah til jorden: Gi tilbake det du har tatt – og da han (den døde) så sto der (foran Allah), sa Allah:

‘Hva fikk deg til å handle slik?’

‘Min frykt for Deg, min Herre!’

Så tilga Allah ham».

(Bukhari, bok: Om Guds enhet)