Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Section 298

By on in Forfølgelse
0

Section 298 er en norskstøttet film med fokus på forfølgelse av ahmadimuslimer i Pakistan. Tittelen på filmen henviser til paragrafen i Pakistans straffelov som tillater åpent rettsforfølgelse, fengsling og til og med død for de som identifiserer seg som ahmadimuslimer. Ahmadimuslimer i Pakistan er et minoritetssamfunn, som er ulovlige allerede ved fødsel og som forfølges til døde. Medlemmer av trossamfunnet kjemper for overlevelse og rettferdighet innenfor et system som benekter og truer deres eksistens. Siden 2010 har over 200 ahmadimuslimer blitt drept inne i sine egne moskeer av selvmordsbombere og opprørte folkemengder.

«Det var skrevet trusler på veggene i rommene våre, der det sto ‘vi vil drepe deg’», sier en lege som ble utvist fra medisinstudiet på grunn av sin tro. Ahmadimuslimer er begrenset fra å jobbe, å avgi stemme, eie pass eller erklære seg som muslimer. «Det er som et konstant traume», sier en ahmadimuslim kvinne. «De tror det er en slags belønning å drepe ahmadi-mennesker», sier en annen. På grunn av sin tro har ahmadimuslimer, selv i byen Rabwah hvor majoriteten er ahmadimuslimer, ingen tilgang til offentlige sykehus, ingen tilgang til offentlige skoler og ingen rett til arbeid i sitt eget land.

Filmen Section 298 viser hvordan medlemmer av Ahmadiyya muslimsk trossamfunn kjemper for å holde familiene, samfunnet og tradisjonene i livet. Dette er den første filmen som dokumenterer erfaringer og opplevelser av tre forfulgte ahmadimuslimske kvinner. Få journalister har noen gang fått lov å gå inn i Rabwah, og få innbyggere har noen gang snakket ut om deres erfaringer og opplevelser.

Denne filmen er laget på bestilling fra Minority Rights Group, filmet av James Dann og tatt opp i byen Rabwah hvor ahmadimuslimer er i majoritet. NORAD – Direktoratet for utviklingssamarbeid – har bidratt til å sette forfølgelse av ahmadimuslimer på dagsorden gjennom økonomisk bidrag til produksjon av denne filmen.

 

Bilde: New Take Films

Om forfatteren

View all posts by