Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Sverdets religion?

By on in Ahmadiyya
0

Islam – sverdets religion?

Såkalte muslimske fundamentalister fryder seg over drap på uskyldige. De hevder at Koranen legitimerer deres barbariske metoder og at hele verden skal konverteres til islam med sverd. Deres teorier og tolkninger bryter med islams sanne lære.

Islam presenterer seg som en universell religion. Hvordan kan en religion hevde at den er universell og med omfattende ambisjoner om å forene hele menneskeheten under ett og samme flagg, og samtidig godta tanken om å bruke makt for å spre dette budskapet?

Sverd kan vinne land, men ikke hjerter

Tvang kan bøye hoder, men ikke sinn

Koranen sier:

Det er ingen tvang i religionen for sannheten er visselig lett å skjelne fra løgnen

(sura 2:257)

Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn fastslår at islam ikke er en krigersk religion. Den forkynner ikke tvangsbruk. Mennesker må selv avgjøre hvor sannheten er å finne.

Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn fremmer islam, som fredens religion, og mener at fundamentalistene blant muslimene idag er på feil spor. Medlemmer av trossamfunnet blir forfulgt i flere muslimske land og har nærmest ingen rettigheter her. De regnes som ikke-muslimer og risikerer forfølgelse for å utøve sin tro eller erklære seg som muslimer i f.eks. Algerie, Bangladesh, Pakistan, Indonesia, osv.

Til tross er ahmadiyyamuslimer ikke bitter, men handler etter motto:

Kjærlighet for alle, ikke hat mot noen