Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Forfølgelse

 • Delegasjonen fengslet til tross for høyesteretts kjennelse

  By on
  0
  0
  Visekommissæren for Chakwal, Qurat-ul-Ain Malik, har gitt ordre om å arrestere tre ahmadimuslimer i tråd med paragraf 3(1) av Punjab Maintenance of Public Order Ordinance, 1961. De internerte personene inkluderer den nåværende distriktspresidenten for Ahmadiyya-trossamfunnet i Chakwal, Malik Naveed Ahmad, visedistriktspresidenten, Malik Riaz Ahmad, og et annet medlem, Malik Tahir Ahmad. Forløpet: Den 10. juni 2024 ble disse tre ahmadimuslimer Les mer ...
 • To ahmadimuslimer skutt og drept for sin tro

  By on
  0
  0
  Det er med stor sorg at vi meddeler at Ghulam Sarwar (62) og Rahat Ahmad Bajwa (30), begge medlemmer av Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn, ble skutt og drept i Saad Ullah Pur, Mandi Bahauddin i Pakistan den 8. juni 2024. Den antatte gjerningsmannen, Syed Raza Ali, har tilstått drapene og erkjent at drapene var motivert av ofrenes tro. Totalt har 280 Les mer ...
 • Hatkampanje mot skoleeier

  By on
  0
  0
  Lahore, 11. April 2024: Imtiaz Ahmad Butt, en ahmadimuslim, driver en privat utdanningsinstitusjon kjent som «Imtiaz Public School». Skolen nyter nyter godt omdømme. Nå har det blitt satt i gang en hat kampanje mot skolen med bakgrunn i eierens tro. Butt ble identifisert gjennom valglisten for 2023 (Qadiani-menn) og en hatkampanje ble lansert mot ham med tittelen «Viktig kunngjøring». Denne Les mer ...
 • 34 moskeer ødelagt siden januar 2023

  By on
  0
  0
  Enda en Ahmadiyya-moske ble ødelagt i Sheikhupura, Pakistan på mandag. Dette angrepet, angivelig støttet av Punjab-politiet, øker dette antallet til 34 rapporterte tilfeller av vanhelligelse og ødeleggelse av tilbedelsessteder tilhørende Ahmadiyya muslimsk trossamfunn Pakistan bare i løpet av dette året.
 • Første norske ahmadimuslim myrdet i Pakistan

  By on
  0
  0
  Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn bekrefter at et norsk medlem av trossamfunnet ble skutt og drept på brutalt vis i Gujrat, Pakistan i går, søndag 19. februar 2023. Den 75 år gamle Dr. Rasheed Ahmad ble offer for hatkriminalitet og for et klima med økende anti-ahmadiyya intoleranse.
 • Anmeldt for å ha «Syed» som sitt navn

  By on
  0
  0
  Politiet i Karachi anmelder en ahmadimuslim for å ha «Syed» som sitt navn. Ahmadiyya trossamfunnet i Pakistan sier at dette er det første tilfellet i Pakistans historie hvor en ahmadimuslim har blitt anmeldt på bakgrunn av sitt navn.
 • Section 298

  By on
  0
  0
  Section 298 er en norskstøttet film med fokus på forfølgelse av ahmadimuslimer i Pakistan. Tittelen på filmen henviser til paragrafen i Pakistans straffelov som tillater åpent rettsforfølgelse, fengsling og til og med død for de som identifiserer seg som ahmadimuslimer.
 • Hatytringer mot Ahmadiyya – et politisk triumf kort?

  By on
  0
  0
  Nå som valget nærmer seg i Pakistan, ser vi igjen en oppblomstring av hatretorikk mot ahmadimuslimer. Regjeringen anklager tidligere statsminister Imran Khan og hans parti, som ser ut til å lede an i meningsmålingene, for å være «pro-ahmadi». Det er ikke tilfellet, men hatretorikken fortsetter likevel!
 • Rabwah: Er ahmadimuslimer trygge der?

  By on
  0
  0
  I noen land nektes ahmadimuslimer asyl fordi de kommer fra en by der de er i flertall. Men de blir drept også der.