Ta kontakt med oss på +47 412 35 366

Hadrat Mirza Tahir Ahmad (1928–2003) var en lærd av fenomenal intelligens, en produktiv og allsidig forfatter, en ivrig student av komparative religionstudier, elsket og hengiven etterfulgt av millioner av ahmadiyya-muslimer verden over som imam, det åndelige overhode og den fjerde etterfølgeren til Hadrat Mirza Ghulam Ahmad.

Foruten å være en religiøs leder, var han en homeopat av verdens berømmelse, en meget begavet dikter og en idrettsmann.

Han hadde sin skolegang fra Qadian, India, senere fra Government College, Lahore, Pakistan, etterutdanning fra Jami’ah Ahmadiyya Rabwah, Pakistan, etterfulgt av sin honours grad i Arabisk fra Punjab Universitet i Lahore, Pakistan. Fra 1955 til 1957 studerte han ved School of Oriental and African Studies, University of London.

Han hadde en guddommelig inspirert og veldig dyp kunnskap om den hellige Koranen som han oversatte til urdu. Han har også delvis revidert og lagt forklarende merknader til den engelske oversettelsen av den hellige Koranen av Maulawi Sher Ali. «Åpenbaring, rasjonalitet, kunnskap og sannhet» er hans magnum opus.

Selv om han ikke hadde noen formell utdanning innen filosofi og vitenskap, hadde han en filosofisk innsikt og taklet de vanskelige teologisk-filosofiske spørsmål med stor skarphet og letthet, og hans intellektuelle tilnærming var alltid rasjonell og vitenskapelig.

For en lekmann å være, hadde han en utrolig dyptgående kunnskap om naturvitenskap, spesielt livsvitenskap som han var mest opptatt av. Han hadde også dyp kunnskap om menneskelig psykologi. Han var et analytisk sinn med høy intelligens – et intellekt som lyser med glans, i stand til å løse utfordringer med letthet, og etterlot lytterne og leserne forbløffede.

Islams svar på vår tids spørsmål

Islams svar på vår tids spørsmål

Boken svarer på de aller fleste dagsaktuelle spørsmål og belyser mange temaer som ofte var og fortsatt er gjenstand for debatt i samfunnet.

Les mer ... →
Kjøp nå!
Kristendommen – en reise fra fakta til diktning

Kristendommen – en reise fra fakta til diktning

Kristendommen har ervervet sin nåværende form gjennom en endringsprosess som er spredt nesten over hele dens historie. Denne boken velger imidlertid en annen tilnærming for å komme til sakens kjerne.

Les mer ... →
Kjøp nå!
Et grunnleggende studium av islam

Et grunnleggende studium av islam

Forfatter:
Språk: Norsk
Emner: Ahmadiyya, Islam

Denne boken er en kort introduksjon til trosartiklene i islam. Trosartiklene, som alle muslimer tror på, er: Guds enhet, engler, profeter, åpenbarte skrifter og bøker, dommedagen og livet etter døden.

Les mer ... →
Kjøp nå!